Activeer je bestuursaccount

Samen maken we het onderwijs beter

Want onderwijsgeld moet naar het onderwijs!

Scholen en besturen zitten met de handen in het haar. Kort en lang verlof, ziekte, vergrijzing, corona, zwangerschap, klassen die naar huis worden gestuurd, we kampen met een structureel lerarentekort. Tel daar de werkdruk, de nevenactiviteiten en de grootte van de klassen bij op en het probleem lijkt duidelijk: een invaller is onmogelijk te vinden. Maar hoe komt dat nou écht? Het basisonderwijs was toch ooit een fantastische werkplek? Dat moeten we samen toch weer kunnen herstellen?

Schoolwerk bundelt de krachten!

  • Gratis vacatures plaatsen
  • Direct contact
  • Onderwijsgeld gaat naar onderwijs
Plaats een gratis vacature

Waarom meedoen met Schoolwerk?

Werving & selectie is kostbaar. Het kost tijd en (dus) geld. Veel scholen en overkoepelende organisaties besteden al die werkzaamheden daarom uit aan commerciële tussenpartijen. Veel geld dat bedoeld is voor het onderwijs zélf, vloeit op deze manier naar externe partijen. Dat is veel scholen een doorn in het oog. Ons ook! Op Schoolwerk is het plaatsen van advertenties daarom helemaal gratis. Bovendien kom je als school direct in contact met geschikte kandidaten. Je hebt dus de touwtjes zelf in handen!

Zo werkt het

1Maak eenvoudig een vacature voor inval of formatieplaats
2Bekijk welke ingeschreven onderwijsprofessionals matchen met de vacature
3Maak rechtstreeks contact met de onderwijsprofessional
Schoolprofiel activeren

Flexibel zonder risico op vast contract

Er zijn situaties die het toch wenselijk maken om leerkrachten via een tussenpartij in te huren. Het kan zijn dat rechtsvermoeden van arbeidsomvang een rol speelt of dat het maximale aantal tijdelijke contracten is bereikt. In die gevallen heeft Schoolwerk een flexibele oplossing tegen kostprijs. Zo gaat onderwijsgeld naar onderwijs en dus naar de leerlingen.

Meer informatie