Activeer je bestuursaccount

Wij zijn altijd dichtbij.

Hoe kunnen we je helpen?

Typ je vraag en krijg antwoord op veelgestelde vragen

Vragen over schoolwerk.nl

De missie van Schoolwerk is om (tijdelijk) werk binnen Primair Onderwijs rechtstreeks door onderwijsprofessionals in te vullen binnen de cao-PO. Hierdoor verdwijnt minder geld naar commerciële bemiddelaars en blijft er meer geld over voor goed onderwijs. Daarbij is Schoolwerk een arbeidsmarktplatform waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en informatie uitwisselen over werk.

Schoolwerk is voor iedereen die werkt of wil werken in Primair Onderwijs in Nederland.

We willen het netwerk besloten houden. Van PO voor PO! Om ervoor te zorgen dat commerciële partijen buiten de deur blijven vragen we je om in te loggen. In je eigen veilige account kan je aangeven wie je bent, wat je wensen zijn en voor wie je zichtbaar wil zijn.

Schoolwerk is er voor alle mensen met ervaring in Primair Onderwijs, voor mensen die een opleiding volgen om in Primair Onderwijs te werken en voor mensen die bewust kiezen voor een baan in Primair Onderwijs zoals zijinstromers.

Natuurlijk, graag zelfs! We zijn blij als je je mening geeft over blogs, scholen en collega’s. Het zou fantastisch zijn als je zelf een blog zou schrijven en recensies geeft. En misschien mag een school je toch contacten als ze echt in nood zitten. Maar alleen als je dat zelf in je profiel aangeeft.

Helaas, dit is een besloten netwerk voor Primair Onderwijs. Je kan wel een bericht achter laten als je advies zoekt over arbeidsmarktvraagstukken in het Onderwijs.

Om te reageren op vacatures en berichten moet je ingelogd zijn op Schoolwerk en onderdeel uitmaken van dit netwerk. Klik hier om in te loggen of een persoonlijk profiel aan te maken.

Vragen over vacatures en sollicitaties

Je mag altijd reageren. Het is wel handig als je ervaring aansluit maar contact via Schoolwerk is altijd welkom.

Meestal krijg je meteen bericht. In sommige gevallen kan het wat langer duren. Bijvoorbeeld als het gaat om een formatieplaats voor volgend schooljaar. Als het je te lang duurt kan je altijd een bericht naar Schoolwerk sturen, wij nemen dan contact met de school op.

In principe blijft de vacature 30 dagen online. Als deze na 30 dagen niet vervuld is kan er steeds met 30 dagen verlengd worden. Als de vacature eerder vervuld is dan staat deze ook niet meer online. De school zet hem op inactief.

Gefeliciteerd! Wat fijn dat je iemand hebt gevonden. Log in op Schoolwerk, ga naar Instellingen, Vacatures. Hier kan je de Vacature op inactief zetten.

Nee, gebruik van Schoolwerk is GRATIS. Je mag als school zelf bepalen of je wel of geen financiële bijdrage wil leveren. We zijn natuurlijk blij als je ons financieel steunt zodat we dit platform verder kunnen ontwikkelen en steeds meer onderwijsprofessionals kunnen aansluiten. Je kan kiezen voor een eenmalige bijdrage of voor een maandelijkse bijdrage. Je kan je betalingen ieder moment stopzetten door een mail te sturen naar support@schoolwerk.nl Klik hier als je vrijwillig een bijdrage wil leveren.

Vragen over veiligheid

Wij vinden de bescherming van je persoonlijke gegevens erg belangrijk. Daarom behandelen wij je gegevens altijd in overeenstemming met de bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wij vinden je privacy belangrijk. Daarom hebben we een privacyverklaring opgesteld. Daarbij staat voorop dat we transparant zijn over welke gegevens we verzamelen, hoe die gegevens worden gebruikt en met wie deze gegevens worden gedeeld. Klik hier voor de volledige privacyverklaring Schoolwerk.

Je hebt persoonlijke instellingen die alleen jij als gebruiker kan zien en bewerken. Binnen je instellingen kan je eenvoudig aangeven voor wie je zichtbaar wil zijn. Te weten: Alleen voor je eigen school, alleen voor de stichting of bestuur waar je werkt, voor alle scholen, voor alle scholen behalve de school of bestuur waar je nu werkt. Je openbare profiel is alleen zichtbaar voor scholen als ze voldoen aan de volgende criteria: 1) Ze zijn ingelogd op hun schoolaccount, 2) Ze hebben een vacature geplaatst die matcht met jouw profiel.

Op Schoolwerk zijn we er voor elkaar om met elkaar een bijdrage te leveren aan zinvol werk in Primair Onderwijs. Samen kunnen we iets doen aan het lerarentekort, de werkdruk en de invulling van het werk. Met die intentie zijn berichten zelden ongewenst. Mocht je toch anders van mening zijn, controleer dan eerst je instellingen. Mochten er onverhoopt echt ongepaste berichten zijn, maak dan melding bij Schoolwerk. Wij zullen dan maatregelen treffen.

Vragen over mijn account

Geen probleem, na de volgende stappen krijg je automatisch een nieuw wachtwoord. Ga naar Inloggen, klik op “wachtwoord vergeten?” Je ontvangt nu een E-mail waarmee je je wachtwoord kunt resetten.

Recensies en reviews zeggen veel over iemand. Vaak is het moeilijk om iets te zeggen over jezelf. Anderen kunnen dat makkelijker en zijn overtuigend in wat ze over je vertellen. Het zet kracht bij aan wie je bent en wat je kan. Het zal je helpen om uitgenodigd te worden op gesprekken over werk.

Het is voor onderwijsprofessionals fijn om ervaringen van anderen te kennen. In positieve zin zal het overtuigen om voor de school te komen werken. In negatieve zin heeft de school aandachtspunten om aan te werken. Je kiest als school zelf welke recensies je wel of niet wil publiceren.

Banen via Schoolwerk zijn altijd binnen de onderwijs cao rechtstreeks bij de school in dienst. Zo besparen we geld voor het onderwijs, voorkomen we schijnzelfstandigheid en houden we betrokkenheid bij de school.

Dat vinden we jammer! We proberen juist met elkaar een actief netwerk te bouwen van PO voor PO. Kunnen we iets doen waardoor je weer toegevoegde waarde ziet in Schoolwerk? Wij staan open voor suggesties en verbeteringen. Als je alsnog geen gebruik meer maakt van je account dan blijft het slapend. Je kan het op ieder moment weer activeren. Mocht je je account helemaal willen verwijderen dan kan je in de gebruikersvoorwaarden lezen hoe dit kan. Maar dat zouden we echt heel erg zonde vinden.