Activeer je bestuursaccount

Gezonde School 2022

Geschreven door: schoolwerk
  • 08-03-2022
  • Geen reacties
  • 1 minuut

Een gezonde leerling presteert beter. Dat weten we allemaal. In veel gezinnen wordt daar dagelijks ook rekening mee gehouden. Maar vooral bij kinderen uit arme gezinnen laat de gezondheid vaak te wensen over. Daar kun je als school iets aan doen.

De ‘Gezonde School’-aanpak is een stimuleringsprogramma van de GGD dat je helpt om doelgericht en efficiënt te werken aan de gezondheid van je leerlingen. Daarmee maak je een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend. Dat is belangrijk, voor nu en voor later.

Met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school én een externe adviseur van de GGD werk je volgens een stappenplan aan verschillende thema’s om van een gezonde leefstijl in de hele school dagelijkse praktijk te maken. Samen met collega’s, leerlingen, ouders en verzorgers en andere betrokkenen kies je doelen, acties en activiteiten die passen bij uw school.

Van 7 maart t/m 19 april kun je als school(locatie) belangstelling kenbaar maken voor het Gezonde School programma. Op de website www.gezondeschool.nl lees je alles over de aanpak en welke scholen je allemaal al voor gingen. Doe mee!