Activeer je bestuursaccount

Amsterdamse leerkracht geeft les vanuit Barcelona

Premium
Geschreven door: schoolwerk
  • 23-09-2021
  • Geen reacties
  • 3 minuten

De blogpagina op Schoolwerk is een ideale plek om je ervaringen te delen en discussies op te starten. Maar wist je dat je er ook jezelf voor kunt stellen? Misschien heb je een bijzonder verhaal dat je graag op de pagina wilt plaatsen. Of ben je op zoek naar iets bijzonders omdat je iets speciaals te bieden hebt. Stuur het ons op en we delen het graag!

We bijten de spits af met Roel. Deze 30 jaar jonge docent werkte tot een jaar geleden met veel enthousiasme in het Amsterdamse basisonderwijs. Na de uitbraak van het coronavirus rolde hij, net als iedere andere leraar, in het ‘online’ onderwijs en ontdekte hij dat deze vorm van les geven hem goed lag. Op zijn school werden zelfs de gymlessen online verzorgd.

Roel koesterde echter ook al jaren een andere grote wens: hij wilde graag naar Barcelona verhuizen. In september 2020 pakte hij zijn koffers en waagde hij de sprong. Om te voorzien in zijn nieuwe levensonderhoud gaf hij er privélessen bij mensen thuis, deed hij ervaring op bij de Nederlandse school in Spanje en begon hij met het verzorgen van online lessen Nederlandse taal.

Inmiddels geeft Roel vol energie les aan volwassenen, jongeren én kinderen van achter zijn laptop in Barcelona. Veel van zijn leerlingen zijn ondertussen naar Nederland verhuisd en kijken met veel plezier terug op zijn enthousiasme en flexibele manier van onderwijzen. Eén van de positieve referenties pikten we er dan ook graag voor hem uit:

“Excellente leraar! Hij heeft ruime ervaring in onderwijzen en geeft les op een leuke en praktische manier! Zijn coaching methode past hij aan op mijn leerbehoeften. Hij is flexibel en geduldig om grammatica en fonetiek op vriendelijke wijze uit te leggen en hij heeft onze lessen aangepast aan mijn leertempo. Hij daagt mij uit om vooruitgang te boeken in de richting van mijn doel. De lesstijl van Roel omvat een breed scala aan leuke oefeningen. Zowel tijdens de les als voor huiswerk. Ik heb van de eerste tot de laatste les veel geleerd!”

Nog steeds volgt het merendeel van zijn leerlingen zijn online lessen. Dat contact is hem heel dierbaar. “Ik vind het geweldig om die mensen hun droom te zien verwezenlijken, zoals ik destijds ook deed. En waar ik het allermeest trots op ben, zijn de berichtjes van ouders. Ze schrijven over hun kinderen die mij missen nu ik niet meer in Nederland werk, over hoe hun kind opleefde na een moeilijk jaar en zelfs over hoe ze mij in Barcelona willen bezoeken!”.

Roel mag dan in Barcelona wonen en werken, van afstand geeft hij ook les in ons koude kikkerlandje. Heb je interesse in zijn enthousiaste online lessen? Stuur een bericht naar info@schoolwerk.nl en wij zorgen dat Roel rechtstreeks contact met je opneemt.